Ama.ry
amary.ry(at)gmail.com
«« Takaisin
 
»» Lehtijutut
 

Tunturi_logo


Kerhon esittely

Auranmaan Mopedi- ja Ajoneuvoharrastajat, AMA ry perustettiin vuonna 2003. Kerhon jäsenet majailevat suurimmaksi osaksi Turku-Espoo-Pori kolmion alueella. Kerho perustettiin edistämään vanhojen ajoneuvojen talteenottamista, säilyttämistä, entisöintiä ja ajamista/käyttämistä. Kerho järjestää erilaisia tapahtumia ja on muutenkin esillä alan tapahtumissa. Mopedit ovat alusta alkaen olleet korostetussa asemassa, mutta muutkin ajoneuvot ja polttomoottorikäyttöiset häksättimet ovat lukuisasti edustettuna kerhossa. Kerhon jäseniltä löytyykin satoja mopoja, kymmeniä moottoripyöriä, kymmenittäin traktoreita, vanhoja autoja, maamoottoreita, vanhoja moottorikelkkoja yms. Jäseniä kerhossa on yli 100.

Kerho sai vuonna 2005 Museotarkastusoikeudet kovan työn tuloksena ja olemmekin tehneet kymmeniä tarkastuksia siitä lähtien. Teemme tarkastuksia mopoille, moottoripyörille ja autoille. Panostamme tässäkin korkealla profiililla laatuun ja emme tee sitä business mielessä, vaan kaikki tulot menevät suoraan kerhon toimintaan.
Kerholla on verstas ja säilytystiloja lähinnä Auran seudulla. Lisäksi yksittäiset jäsenet toki säilyttävät ajoneuvojaan monissa monituisissa paikoissa. Kuitenkin lisätilan tarve on jatkuva.

Kerho on järjestänyt keväästä 2004 suosittua Rompetoritapahtumaa toukukuun puolenvälin tienoilla Auran Nuortentalolla. Rompetorin yhteydessä olemme pitäneet myös näyttelyä ja vuonna 2007 esimerkiksi kaksipyöräisiä olikin näytteillä liki 80 kpl. Rompetori on alusta pitäen ollut menestys ja laadukkaat myyjät ja monilukuinen yleisö on viihtynyt hyvin. Olemme selkeästi panostaneet nimenomaan mopoihin, mutta myös muut ajoneuvoharrastajat löytävät varmaan torilta paljon mielenkiintoista tavaraa. Puhumattakaan vaimoväestä ja perheen pienimmistä. Tähän mennessä olemme pystyneet tarjoamaan hyvän coctailin kaikkea.

Kerho on järjestänyt useita vanhojen mopedien ajotapahtumia kuten Pyhäjärven Ympäriajo heinäkuussa, Kuusjoen kierros elokuussa jne. Vuonna 2007 tapahtumat keräsivät kukin noin 50 osallistujaa. Ajojen reitti on yleensä n. 80-100 km pitkä ja sisältää ruokailun, kahvittelun ja mahdollisuuksien mukaan vierailun jossain mielenkiintoisessa paikassa. Uutena ajotapahtumana kesäkuussa 2009 järjestettiin Aurassa Traktoriajot. Tämäkin ajo säilyy kalentereissa tulevaisuudessakin.

Kerho sai Tunturilta Tunturi -mopojen lähetyskirjat vuonna 2007. Kerho tarjoaakin palveluna Tunturi -harrastajille todistuksen harrastajien mopojen alkuperäisestä lähetyspäivästä. Palvelu on maksullinen ja sen tuotot on sovittu lahjoitettavan hyväntekeväisyyteen. Kohteita on jo ideoitu useita.
Vuonna 2009 Kerho alkoi julkaista myös omaa kerholehteään Amalaista. Amalainen lähetetään tarpeen mukaan kerholaisille, kuitenkin vähintään 2 kertaa vuodessa. Lehdessä on tietoa kerhon tapahtumista ja muuta pientä asiaa.

 

AMA ry:n toiminnasta ja tapahtumista on ollut useissa lehdissä juttuja ja kuvia.
Niitä voi käydä lukemassa oheisen linkin kautta.