Ama.ry
amary.ry(at)gmail.com
«« Takaisin aloitussivulle
«« Takaisin Tunturisivulle

Tunturi_logo

Lue lisää
 
Kuvagalleriat
»» Tunturi Sportit
»» Tunturi Super Sportit
»» Tunturi Trialit
»» Tunturi DX:t
»» Tunturi Tigerit

 

 


Sportit sun muut urheilumopot

Tunturi valmisti myös nuorisolle suunnattuja urheilumopoja, kuten Sportteja, Super Sportteja, Trialeita, DX:iä ja Tigereitä. Näistä lisää seuraavassa:

Urheilutunturit

Moto-Cross Proto-mallit ja ensimmäinen Trial/49 tuotantosarja 1959-1960

Tunturin ensimmäinen urheilumallisen mopon ensiesiintyminen tapahtui Turun Sanomien mopediliitteessä keväällä 1959. Kyseinen yksilö oli koekappale ja Tunturin johto ei uskonut sen myyntimahdollisuuksiin. Lehtijutun aikaansaama kyselytulva kuitenkin muutti Tunturin suhtautumisen malliin, ja tuotantomallin kehitys aloitettiinkin. Mopo näkyi jo myyntiesitteissä Moto-Cross –mallina, mutta erinäisistä syistä johtuen varsinaiseen tuotantoon päästiin vasta syksyllä 1960. Tyyppikatsastus suoritettiin 6.10.1960 tyyppikatsastusnumerolla 00072 ja mallimerkillä Trial/49. Mopojen toimitus tehtaalta alkoi jo ennen tyyppikatsastusta ja ensimmäiset kaksi lähtivät tehtaalta 23.9.60 Stockmannille Helsinkiin. Näistä toinen on pelastettuna. Toisen kohtalo ei tiedossa. Ensimmäisen tuotantosarjan mopoja toimitettiin tehtaalta n. 280 kpl syys-marraskuussa 1960. Ne eroavat monilta osin seuraavasta vuoden 1961 –mallista. Eroja luetteloitu Tunturi Sport kuvagalleriassa.

Tunturi Trial/49 1961-1962 ylinopeat läskitankit

Tuotanto alkoi toden teolla keväällä 1961. Vuonna 61 mopoja tehtiin n. 1300 kpl. Mallia oli paranneltu esisarjasta, mutta siltikin siinä oli vielä käsityön leimaa. Kerätyn kokemuksen perusteella tehtiin useita parannuksia vuodelle 1962. Tällöin parannuksina tuli uudet ruuvikiinnitteiset lokasuojat (61 takalokasuoja hitsattu runkoon), uusi tukevampi takarauta + takalokasuojan kiinnike, äänenvaimentimen suojaritilä jne. Erot tarkemmin eriteltynä kuvagallerioissa.

 

Tunturi Sport 1963-1964 hitaat läskitankit

Edellisvuoden mallien ylinopeuskohun johdosta Tunturi teki muutoksia vuoden 1963 –malleihin. Kaasutin pieneni 11mm:iin, ja tällöin myös ilmanpuhdistin tuli uusia. Runkoa muutettiin muutenkin ja lisäksi tehtiin kosmeettisia muutoksia ulkonäköön; pienempi tankki, uusi satula jne. Vuodeksi 1964 muutokset olivat lähinnä kosmeettisia. Uutuutena tuli valinnainen valkoinen väri tankkiin. Myös erivärisiä (esim.sinisiä) kokeilukappaleita on myyty. Vuosimallien erot ovat nähtävillä kuvagallerioissa.

 

Tunturi Sport 1965-1970 kromitankit

Vuodeksi 1965 Sport uusiutui tekniikkaa lukuun ottamatta täydellisesti; uusi runko, uusi kulmikas tankki, uusi satula, uudet valaisimet, uusi keula jne. Vuodesta 1966 alkaen tankki muuttui kromatuksi, muuten erot olivat vähäisiä. Vuonna 1967 rengaskoko pieneni 21” (17”) tuumaiseksi. Erot vuosina 1967-1969 olivat lähinnä kosmeettisia esimerkkinä rungon väritys; 1967 musta, 1968 punainen, 1969 punaisen lisäksi sininen. Seuraava suurempi muutos tuli vuonna 1970, jolloin polkimet poistuivat ja puhallinkoneen rinnalle tuli myös kovakromi sylinterimalli. Vuosimallien erot ovat nähtävillä Sportit kuvagalleriassa.

 

Tunturi Sport 1971-1974 rättitankit

Vuodeksi 1971 perusrunko ja tekniikka säilyi samana kuin edellisvuonnakin, mutta ulkoisesti malli muuttui huomattavasti. Uusi maalattu tankki, etupyörää lukuun ottamatta kokonaan uusi keula, ruostumattomasta teräksestä valmistetut lokasuojat jne. Vuoden 72 –mallin erot olivat kosmeettisia. Seuraava suurempi muutos tuli vuoden 1973 kovakromimalliin, jolloin malliin tuli uusi runko, satula yms. Muutokset tulivat puhallinversioon myös pikkuhiljaa. 1974 –malli eroaa vain kosmeettisesti 1973 –mallista. Mallien erot ovat nähtävillä Sportit kuvagalleriassa.

 

Tunturi Sport 1975-1976 viimeiset Sportit ja Vauhtikoneet

Vuodelle 1975 Sporttiin tuli suurimpina muutoksina uusi tankki sekä uusi isompi eturengas 19” . Takarengas säilyi 17”. Vuodelle 1975 väritys muuttui myös ja tarjolla oli hopea runko/sininen tankki ja musta runko/daytonan punainen tankki vaihtoehdot. PuhallinSporteissa käytettiin vielä jonkin aikaa edellisvuoden mallin osia. Viimeinen suuri muutos tuli vuodelle 1976, jolloin moposta tuli 4 –vaihteiset versiot myyntiin. Näistä nelivaihteisista käytetään nimitystä Vauhtikone. Puhallinjäähdytteinen versio jäi myyntimääriltään vaatimattomaksi (200-300 kpl) verrattuna kovakromimalliin. Puhallinmallin myyntiluvuista on vaikea tietää mitkä niistä olivat 4 –vaihteisia, koska myös edellisvuoden kolmevaihteisia kaupattiin. Mallien erot ovat nähtävillä Sportit kuvagalleriassa.

 

Tunturi Super Sportit 1977 -1987

Vuodelle 1977 urheilumalli koki suuret muutokset. Runko vaihtui kehtoputkirungoksi ja muutenkin malli muuttui suuresti ulkoisesti. Mopo oli matalampi ja pidempi ja nykyaikaisempi moottoripyörämäisempi. Edellisvuoden peruja olivat vielä keula, valaisimet, renkaat jne. pienempiä yksityiskohtia. Uutta oli runko, moottori, kaasutin, tankki, satula jne. jne. Seuraavien vuosien muutokset olivat enemmänkin kosmeettisia ja pieniä parannuksia hyväksi havaittuun malliin. Vuosien varrella tulleita muutoksia; yläpuolinen äänenvaimennin, uusi mittaristo, valuvanteet L –malliin, Paioli vaimentimet eteen ja taakse, satula jne. Super Sportin valmistus päättyi samoihin aikoihin 1987 kun Puch –moottoreiden valmistus loppui. Mallien erot ovat nähtävillä Super Sportit kuvagalleriassa.

 

Tunturi Trial 1979

Tunturi Trial 79 oli Tunturin ensimmäinen vastaus Soliferin Ja Helkaman mini Trial malleille. Tämä ensimmäinen Tunturin Trial malli oli periaatteessa vain lievästi modifioitu versio Super Sportista. Erot olivat enimmäkseen kosmeettisia. Tekniikkapuolella muutokset koskivat lähinnä jousitusta. Tämä Trial malli on suhteellisen harvinainen ja säilyttämisen arvoinen. Mallin kuvat nähtävillä Trialit kuvagalleriassa.

 

Tunturi Trial 80-86 + Trial Special

Tunturin ”oikea” Trial mopo esiteltiin vuonna 1980. Malli oli täysiverinen maastomopo ja sellaisenaan ehkä vähän vaikea pitkän matkan maantieajoon. Mallin perustana oli samanlainen kehtoputkirunko kuin Super Sportissa, mutta maavara oli suurempi. Ulkoisesti mopo erosi täysin Super Sportista. Vuosien varrella muutokset Trial –mallissa rajoittuivat lähinnä vuoden 81 uusiin kahvoihin. Mopoa markkinoitiin vielä ainakin 1986 esitteissä. Myyntimääristä ei varmuutta.

Trialista esiteltiin myös täysverinen kilpaversio Trial Special. Tässä oli S-moottori, paineilmakeula, isompi etuvanne, Akrontin vannekehät, pohjapanssari jne. Malli oli sellaisenaan valmis kilpa Trialiin.

Mallien erot ovat nähtävillä Trialit kuvagalleriassa.

 

Tunturi DX 1983 - 1986

Super Sportin L –mallin innoittamana Tunturi esitteli uuden katumoottoripyörämäisen mopon vuonna 1983. DX:ää sai kahta versiota sekä valu (DXL), että pinnapyörillä (DX). Malli erosi Super Sporteista lähinnä kosmeettisesti eroina; etulamppu, mittaristo, sivu+takakatteet, satula jne. Vuosien varrella DX:ien erot olivat kosmeettisia ja rajoittuivat lähinnä eri väriversioihin. 83 mallit olivat vaalean harmaita ja 84-86 –mallit olivat muuten vaalean harmaita, mutta tankki oli sininen. Mallien erot ovat nähtävillä DX:t kuvagalleriassa.


Tunturi Tiger 1984-1993

1984 Tunturi esitteli uuden enduromallin Tigerin. Malli oli mukavampi kuin Trial –malli maantieajoon, mutta myös hyvä maastossa. Mopossa oli uusi monojousitus takana, sekä ylösnostetut muovilokasuojat edessä ja takana. Mopon muutokset vuosien 1984-1987 välillä olivat kosmeettisia. Uutena versiona tuli S –malli vuonna 1986 etulevyjarrulla. Puchin lopettaessa moottorien valmistuksen joutui Tunturi muokkaamaan Tiger –mallin uusiksi. Mopoon tuli Morinin moottori. Mallia sai kahtena eri versiona Tiger Air ilmajäähdytteisellä moottorilla ja Tiger Aqua vesijäähdytteisellä moottorilla. Malli säilyi tuotannossa pienin kosmeettisin muutoksi vuoteen 1993, jolloin Tunturi lopetti mopojen valmistuksen. Mallien erot ovat nähtävillä Tigerit kuvagalleriassa.


Tunturi Puch Magnum X 1982-1984

Magnum X oli pieni maastomopo kohderyhmänään vasta-alkajat.Mallissa oli Cityssä käytetty automaattikytkimellä varustettu moottori. Malli oli myynnissä vain vähän aikaa ja lienee jäänyt myynniltään vähäseksi. Malli nähtävillä pikkupyöräiset kuvagalleriassa.

Tunturi Break 1985-1987

Tunturin täytyi vastata Hondan, Suzuki-Soliferin ja Helkaman haasteisiin rakentamalla mopo pienipyöräisten luokkaan. Malli sai nimen Break. Moottorina Super Sportista tuttu 4-vaihteinen Puch mustaksi maalatulla kytkinkopalla. Moottori, kaasutinta, takalamppua ja kahvoja lukuun ottamatta malli oli täysin uusi. Myyntimääristä ei tietoa, mutta kovin yleinen mopo ei ole. Breakista sai myös punamustaa L –mallia valuvanteilla. Perus Break väritys oli musta runko valkoisella tankilla ja katteilla rosteri lokasuojilla. Puchin lopettaessa moottorien valmistuksen lopetti myös Tunturi Breakin valmistuksen. Mallien erot ovat nähtävillä TunturiMikrotCitytMagnumXTBreakitJaHopperit kuvagalleriassa.

Tunturi Hopper 1990-1992

Tuntin saadessa uudet moottorit Puchien tilalle laitettiin myös pienipyöräinen malli uusiksi. Uusi Hopper –malli poikkesi vanhasta Breakista totaalisesti. Vuosimallien erot lienevät minimaalisia. Mallin valmistus loppui viimeistään Tunturin lopettaessa mopovalmistuksen, mahdollisesti jo aiemmin vuonna 1992. Malli nähtävillä TunturiMikrotCitytMagnumXTBreakitJaHopperit kuvagalleriassa.