Ama.ry
amary.ry(at)gmail.com
«« Takaisin
 
Lue lisää
»» Museoajoneuvo-ohjeita
 
 

 


Museotarkastukset

Vuodesta 2005 olemme suorittaneet Museotarkastuksia lähinnä mopoille, mutta myös autoille ja moottoripyörille. Museotarkastus tässä tapauksessa tarkoittaa lausuntoa, jossa todetaan ajoneuvon olevan Museotarkastuskelpoinen. Lausunto otetaan mukaan katsastuskonttorille, joka varsinaisesti hyväksyy tai hylkää ajoneuvon Museorekisteriin. Tämän jälkeen ajoneuvolle voidaan ottaa Museoajoneuvovakuutus.

Museotarkastushinnat:

Ei-jäsenille:
• mopot, moottoripyörät, skootterit 100€
• traktorit, autot 142€
.
Jäsenille:
• mopot, moottoripyörät, skootterit 50€
• traktorit, autot 70€
.
Kilometrikorvaus 45snt/km


Museotarkastajat:
Johtaja: Petri Rautio 050-5985648

Mopot:
Jokioinen: Jukka Vähämäki 0500-848508
Turku: Henry Niemelä 0400-865599

Moottoripyörät:
Jouni Pulkkinen 0503101745

Autot:
Petri Rautio 050-5985648
Mika Kavander 0400-829533

Museokuva

Jos haluat, että ajoneuvosi museotarkastetaan ohessa neuvoja miten toimia:

Museotarkastettava ajoneuvo: 
Museotarkastuksessahan mitataan ajoneuvon alkuperäisyysastetta. Yleensä nyrkkisääntö on, että ajoneuvon tulisi olla joko erittäin hyvässä alkuperäiskunnossa tai entisöity uutta vastaavaksi. 
Entisöidyn ajoneuvon tulee kaikilta osin olla samanlainen kuin tehtaalta lähtiessään, eli varustettuna alkuperäisillä osilla, alkuperäisillä pintakäsittelyillä ja muutenkin uutta vastaavassa kunnossa. 
Alkuperäiskuntoisessa ajoneuvossa tulee myös olla kaikki alkuperäistä vastaavat alkuperäiskuntoiset osat paikallaan. Käytöstä johtuvaa kulumaa saa tietyssä määrin olla, mutta ei huonosta säilytyksestä johtuvaa ruostetta yms. 

Tarkastustapahtuma: 
Museotarkastuslausunnon antamiseen osallistuu kaksi kerhon Museotarkastajaa. Tarkastuksen aikana ajoneuvon omistajan tulee kyetä todistamaan ajoneuvon osien, pintakäsittelyjen yms. oikeellisuus. Kuvat vastaavista alkuperäiskuntoisista, esitemateriaalit, käsikirjat yms. ovat yleensä paras keino siihen. Ajoneuvon historia tulee olla selvillä ja mikäli kyseessä on entisöintityö mielellään valokuvat entisöinnin suorituksesta pitäisi pystyä esittämään. 
Tarkastaja ei aja ajoneuvolla, vaan tutkii ajoneuvon ulkoisen kunnon. 
Tarkastukseen tultaessa on ajoneuvon omistajalla oltava mukana vähintään kaksi valokuvaa ajoneuvosta vasemmalta etuviistosta otettuna. Valokuvien täytyy olla oikeita, eikä kopioita tai heikkotasoisia tulosteita. 
Tarkastuksessa ei anneta pisteitä, eli kilpailu se ei ole, vaan ainoastaan katsotaan onko ajoneuvo kelvollinen Museorekisteröitäväksi. 
Katsastusaika varataan yllämainituilta tarkastajilta. Tarkastuspaikka sovitaan tarkastajan kanssa erikseen. 
Tarkastuksen aikana tarkastaja täyttää tarkastuskaavakkeen. Noin viikko tarkastuksen jälkeen ajoneuvon omistaja saa valmiit tarkastuspaperit postitse. 


 

 

 

 Tunturi_logo